7.7.08

DIVERGÈNCIES AMB SENTIT

Setmana de canvis i de sentiments contraris, que a estones s'encaren però depén de com també s'encadenen uns als altres.
Un any fugaç. Un any a cavall de divergències:

Matins enriquits d'aprenentatge a l'hospital, de gent que té ganes d'ensenyar-te i tu respons amb unes ganes gegants d'aprendre. Un intercanvi molt dolç, mot sa, molt sòlid. Que et fan sentir bé, que tens temps per descobrir com funciones a la pràctica, com et mous fora de la teoria apresa a les aules al llarg de la carrera. Un canvi fort però molt i molt constructiu.

Tardes de farmàcia de barri, on et debilites per les pors diverses de no saber del cert si sabràs actuar i fer bé la feina. Tardes interessants de començar a viure però només motivadores si te les mires com un pas provisonal. Perquè el que et motiva és la GENT. El que m'ha construit i m'ha reconfortat al llarg d'aquestes tardes han estat les converses, les rialles, les emocions, les preocupacions, les solituds expressades per cada pacient. Però a la farmàcia al carrer hi ha una altra cara: és, sens dubte, també una empresa. I hi ha els personatges farmacèutics-empresaris o bé, en el pitjor dels casos, només hi són els EMPRESARIS. I això ni m'agrada, ni ho accepto.
I, ara que sóc fora, sento que potser aquestes tardes sí que m'han ensenyat molt, a base d'idees destruides i reafirmant que és objecte de problema quan l'economia se sobreposa als interessos que persegueix la salut.

I, ara que sóc fora, sí que sé què perseguiré d'ara endavant.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I que perseguiràs??

Anònim ha dit...

Opcions a perseguir:

Un tio guapo i amb butxaca.
Intensitat
Una vida plena
Una vida còmode
Hores de complicitat
Una vida nomada
Una vida compromesa amb tu i els altres, especialment els mes debils
Una vida de somni

Ebn fi, tot el que persegueixis et succeirà. Felicitats

Anònim ha dit...

La salut i el diner ,sempre des que el mon existeix han anat de la ma .
Mai es pot deslligar una de l'altre .La injusticia comença quan pensem amb la sanitat dels països rics i la dels pobres .
El més similar a la igualtat és el sistema de Sanitat de que gaudim a Europa ( i concretament al nostre país ) , que tothom té dret a tenir una Tarje de Salut.
Tenim que defensar que això segueixi siguen així , i els problemes econòmics - que sempre existiran- es filtrin i que el pacient - malalt - , sols rebi el calor del bon professional que fa bé el seu treball .