12.2.09

Denúncia

Sobre les malaties oblidades, sobre totes aquelles malalties que no són diana de cap indústria farmacèutica per a ser investigada amb ganes i esforç. Sobre les malalties oblidades i els milers de milions de malalts que les pateixen que no són als ulls de l'hemisferi nord. Sobre totes aquelles malaties que conviuen i recauen sobre societats que no s'aguanten fermes encara, sobre sistemes que no funcionen, sobre persones vulnerables, molt més enllà del que nosaltres solem entendre i percebre quan pensem i imaginem la vulnerabiliat.
La malatia de Chagas, la malatia de la son, les filàries. Invasions sobre cossos al descobert, silencioses, llargues, evitables si es volgués, irreversibles i molt injustes. Però, sobretot, TRANSPARENTS. Ningú les veu i els pocs que ho fan tenen només la seva pròpia energia, voluntat per a apropar-s'hi, per viure-les al costat dels qui les pateixen, actuant amb tot allò que poden, que saben i poden fer. Però, i fins qua caldrà esperar per aconseguir una suma d'esforços? Esforços dirigits i amb possibilitat de resoldre. D'acolorir aquestes patologies ignorades, donar-les a conèixer i treballar per a trobar solucions possibles, solucions que poden ser-hi.

Malalties oblidades i malalts que els tracten de ningú.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hi ha malalties oblidades que afecten a milions de persones del anomenat tercer mon però son persones que habiten en països on la vida no te valor , viure o morir una o dos milions de persones no significa res , és una dada estadística . Els seus propis governants estan massa ocupats en enriquir-se venen les seves matèries primeres a estrangers que els hi paguen burrades . Tots aquests pobles estan sotmesos a la cobdícia i a les guerres interminables . Tots som culpables començant per ells mateixos que no veuen la necessitat de ajudar-se i gasten en armes el que tindria que ser en salut i educació .
Hi ha malalties rares que afecten a molt poques persones de tots els mons , però es detecten en el anomenat primer mon ;que una vegada detectades , les persones que les pateixen veuen com no es poden curar , ja que les grans industries sols investiguen i fabriquen per malalties que afecten a milions de persones i els hi poden reportar grans beneficis.

No hi ha malalties oblidades , ni malalties rares .
Hi ha persones oblidades i malalts que no reporten beneficis a la roda de la fortuna .
Conclusió real i tristíssima : El diner està per damunt de la Salut .