16.6.08

de costat a costat



PORTUGAL, tranquil, amable, carinyós, bonic, familiar, hospitalari, còmode.

PORTO...una ciutat per a veure-la i viure-la. Teulats fets de teules ataronjades, un centre històric ple de vida agitanada, vida al carrer, llençols de mil colors penjant i voleiant. Gats de totes mides a cada raconet i...nosaltres, observant.
Un Duero ni massa ample ni massa ple, però si que desprén una presència important: tot de terrassetes que li fan companyia, i petites barquetes que l'acarícien al llarg del dia...i qui sap si a la nit també!
I un Atlàntic fort, ric d'ones enèrgiques i una vora de la mar somrient de còdols i pedretes de peixera, de colorins també.

AVEIRO...poblet de pescadors, de molta tranquil·litat, de ríes que dominen l'estructura urbana, i nosaltres: visitant cada racó a pedelades de BUGA(biciletes-utilitzables-gratis-d'Aveiro) sota unes gotes que no acaben de ser pluja i sota un cel que no acaba de tenir forma de núvols.

PORTUGAL, xoc cultural. Gent d'un altre costat, d'una altre caire. Hàbits, estructures familiars, de parella, valors, maneres d'invertir el temps, els diners, la ruta de la seda que teixeix les seves vides...tot forma part del que puguis percebre com a xoc. I, quan això passa....aprens tant!

I tot i tot: amb només un cap de setmana? El món, vist amb intensitat, requereix la meitat del temps.

1 comentari:

Anònim ha dit...

...y la otra mitad para disfrutar de lo aprendido...

Como alma atlántica en origen me llena mucho tu descripción...

me encanta cómo escribes las cosas pero sobre todo...cómo vives las cosas! y cuando pienso en que nos quedan por vivir una cuantes muchas juntas...siento un calorcito aquí...

Goretti (adicta a la intensidad)